Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як здійснюється переклад судді у разі припинення роботи суду?

14 грудня 2015, 11:19
1391
0
Автор:
Реклама

ВККС рішенням від 23 жовтня 2015 року № 68/зп-15 ствердила Положення про порядок перекладу судді до іншого суду того ж рівня у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Розгляд заяви судді про переклад без конкурсуа також внесення подання про переклад Президентові здійснюється Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Переклад судді в межах 5-річного терміну, а також судді, обраного безстроково, до іншого суду того ж рівня здійснюється Президентом без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи судуу якому такий суддя обіймає посаду судді. Такий переклад здійснюється за наявності вакантних посад судді в судах, які визначені ВККС.

Суддя, для розгляду питання про переклад, подає у ВККС документи в 2-х екземплярах, а саме:

1) письмова заява про переклад до іншого суду у зв'язку з реорганізацією, ліквідацією або припиненням роботи суду для суддів в межах п'ятирічного терміну або про переклад до іншого суду у зв'язку з реорганізацією, ліквідацією або припиненням роботи суду для суддів, обраних безстроково;

2) письмова згода на збір, зберігання, обробку і використання інформації про нього з метою оцінки його готовності до роботи на посаді судді;

3) копію паспорта (усіх сторінок);

4) анкету судді для перекладу на посаду судді до іншого суду;

5) копію посвідчення судді;

6) копію трудової книжки або її дубліката.

Відповідальний структурний підрозділ ВККС в ході особистого прийому документів для розгляду питання про переклад судді без конкурсу встановлює статус заявника, перевіряє представлені документи.

Представлені суддею документи перевіряються в його присутності, надані суддею копії документів звіряються з оригіналами і завіряються посадовцем відповідального структурного підрозділу ВККС з вказівкою прізвища і ініціалів, займаної посади, дати завірення і шляхом проставляння відповідного друку.

За результатами розгляду заяви судді про переклад без конкурсу, ВККС вносить уявлення про переклад судді Президентові. У представленні вказуються прізвище, ім'я, по батькові судді і найменування суду, в який рекомендується перевести суддю.

У разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду суддя, який обіймає посаду судді в такому суді, не позбавлений права на звернення у ВККС з заявою про участь в конкурсі на заміщення вакантної посади судді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини