Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена нова структура Фонду гарантування вкладів фізосіб

7 грудня 2015, 12:32
1226
0
Реклама

Адміністративна рада на засіданні 3 грудня затвердила нову структуру Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Основні нововведення в роботі Фонду з урахуванням кращих світових практик передбачені з 1 січня 2016 року. Перехід на нову організаційну структуру Фонду гарантування буде завершений до II кварталу 2016 року.

Згідно з рішенням, у Фонді буде створений департамент консолідованого продажуякий супроводжуватиме управління активами і їх продаж в усіх неплатоспроможних банках, об'єднуючи функції, які сьогодні відносяться до компетенції уповноважених осіб Фонду. Нова система дозволить підвищити прозорість і скоротити витрати на управління активами неплатоспроможних банків.

Для забезпечення консолідації активів неплатоспроможних банків у Фонді буде створено сховище данихроботу якого забезпечить департамент інформаційних технологій. Планується, що саме це надалі стане платформою для консолідації фінансової і операційної діяльності неплатоспроможних банків.

Також створюється департамент фінансових розслідуваньякий займатиметься власниками і пов'язаними особами, дії або бездіяльність яких привели до банкрутства банків. Крім того, функцією департаменту буде впровадження антикорупційної програми усередині Фонду.

Набір ключового персоналу Фонду запланований на відкритій конкурсній основі.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини