Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навчання посадовців пожежній безпеці ліцензуванню не підлягає

25 листопада 2015, 18:00
1273
0
Автор:
Реклама

У листі № 1/12-7060 Міносвіти розповіло, що навчання посадовців з питань пожежної безпеки з тривалістю 16 і 24 години по спецпрограмах ліцензуванню не підлягає.

Згідно з Переліком видів госпдіяльності, визначеним підпунктом 6 ч. 1 ст. 7 Закону "Про ліцензування видів господарської діяльності" ліцензуванню підлягає освітня діяльність установ освіти.

Статтею 47 Закону "Про освіту" передбачено, що післядипломна освіта отримується в академіях, інститутах післядипломної освіти, професійно-технічних учбових закладах, відповідних структурних підрозділах вищих учбових закладів, наукових, учбово-наукових установах в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Крім того, згідно Положенню про професійне навчання працівників на виробництві підвищення кваліфікації керівників, професіоналів і фахівців, яке триває не більше 72 годин, являється короткостроковим підвищенням кваліфікації. Тривалість довгострокового підвищення кваліфікації встановлюється від 72 до 500 годин, навчання здійснюється в установах післядипломної освіти.

За результатами проходження обличчям довгострокового підвищення кваліфікації видається документ про утворення держзразка - свідоцтво про підвищення кваліфікації. Після короткострокового підвищення кваліфікації видається посвідчення або довідкаякі не є документами про утворення державного зразка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини