Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть забезпечити відкритість Антикорупційної прокуратури

5 листопада 2015, 10:09
497
1
Реклама

У Раді зареєстрований депутатський законопроект № 3372 про внесення змін до Закону про прокуратуру відносно забезпечення відкритості Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Передбачається, що Генеральний прокурор України утворює Спеціалізовану антикорупційну прокуратуруале її структуру, граничну чисельність і штатний розклад в межах витрат стверджує сам керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таким чином планується забезпечити гнучкість адміністративної структури Антикорупційної прокуратури.

Також законопроектом пропонується відмінити вимогу до кандидатів на посаді прокурорів в Спеціалізованій антикорупційні прокуратурі мати стаж роботи на посаді прокурора не менше 5 років. Автори проекту відмічають, що ця зміна приведе до відкриття можливості брати участь в конкурсі на ці посади набагато більшій кількості кваліфікованих кандидатів, які мають вищу юридичну освіту і відповідний стаж роботи в області права, і дозволить сформувати новий прокурорський орган з чистого аркуша.

З метою зменшення дискреційних повноважень Генерального прокурора України пропонується визначити, що комісія подає йому на затвердження тільки одного кандидата на посаду керівника Антикорупційної прокуратури.

Читайте також: Порошенко вимагає вибрати антикорупційного прокурора до зими.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини