Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін врегулював нюанси оформлення і видачі посвідчення закордонного українця

2 листопада 2015, 15:40
1408
0
Автор:
Реклама

Постановою від 28 жовтня 2015 року № 855 Кабінет Міністрів вніс зміни в Порядок оформлення і видачі посвідчення закордонного українця.

Відзначається, що заява об надання статусу закордонного українця і інші документи, представлені представництву МЗС на території України, за кордоном - закордонній дипустанові України, не пізніше ніж через 2 місяці з дня їх отримання спрямовуються Національній комісії з питань зарубіжних українців дипломатичною поштою або фельдъегерской зв'язком.

З метою отримання інформації про наявності у заявника громадянства України МЗС передає заяви ГМС, яка впродовж 2 тижнів повідомляє про результати розгляди в Національну комісію.

У випадку завершення терміну дії посвідчення власник посвідчення представляє в МЗС, представництво МЗС на території України, за кордоном - дипустанові України такі документи:

- письмова заява за формою згідно з додатком;

- посвідчення зарубіжного українця;

- паспортний документ або документ, який його замінює (після пред'явлення повертається).

Представництво МЗС на території України або зарубіжну дипустанову України направляють вказана заява разом з документами (окрім посвідчення) диппоштою або фельдъегерской зв'язком на розгляд Національної комісії.

Рішення про перереєстрацію посвідчення приймає Національна комісія. Прийняте рішення доводиться до відома відповідного представництва МЗС на території України або зарубіжної дипустанови України для здійснення на третій сторінці посвідчення запису "Перереєстровано ___ ____________ 20__ г".

Нагадаємо, у разі зміни прізвища, імені або імен, громадянства, місця постійного проживання закордонному українцеві видається нове посвідчення. Для отримання нового посвідчення обличчя подає:

- заява довільної форми;

- дві фотографії розміром 30 х 40 міліметрів;

- копію рішення Національної комісії про надання статусу зарубіжного українця;

- посвідчення, яке підлягає обміну;

- копії документів, які є основою для видачі нового посвідчення.

Згідно зі змінами також подається квитанція про оплату заявником послугпов'язаних з оформленням і видачею посвідчення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини