Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок проведення конкурсу постачальників газу "останньої надії"

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 30 вересня 2015 року № 809 затвердив Порядок проведення конкурсу з визначення постачальника "останньої надії".

Відповідно до Законом "Про ринок природного газу" постачальник "останньої надії" - визначений Кабміном постачальник, який не має права відмовити у укладенні договору постачання природного газу на обмежений період часу.

Брати участь в конкурсі можуть усі суб'єкти господарювання, які на підставі ліцензії здійснюють діяльність по постачанню природного газу споживачам.

Постачальник "останньої надії" обирається конкурсною комісієюутвореною при Кабміні, в яку входять по одному представникові від Мінекономрозвитку, Міненерго, Мінфіну, Минрегиона, НКРЭКУ і Антимонопольного комітету. Члени конкурсної комісії виконують свої функції на громадських засадах.

Етапи конкурсу :
1) оголошення про проведення конкурсу;
2) представлення конкурсних пропозицій;
3) розкриття конкурсних пропозицій;
4) оцінка конкурсних пропозицій і обрання переможця конкурсу.

Оголошення про проведення конкурсу публікується на сайті Минэнергоугля.

Вичерпний перелік вимог до кандидатів:

1) перейняття на себе зобов'язання дотримувати законодавство в частині прав і обов'язків постачальника "останньої надії";

2) наявність активів (зокрема ресурсів природного газу), персоналу, укладених договорів і інших засобів, необхідних для здійснення діяльності постачальником "останньої надії";

3) відсутність над кандидатом контролю в значенні, приведеному в пункті 13 частин першої статті 1 Закону "Про ринок природного газу", який здійснюється резидентом держави-агресора.

Конкурсна пропозиція повинно складатися з:

1) заяви про участь в конкурсі, в якому вказуються відомості про кандидата (повне найменування, ідентифікаційний номер і місцезнаходження юридичної особи, контактний номер телефону, прізвище, ім'я і по батькові керівника відповідного підприємства), а також зобов'язання з дотримання законодавства в частині прав і обов'язків постачальника "останньої надії" у разі перемоги в конкурсі;

2) зведення про засновників (акціонерів) кандидата (у довільній формі), що дозволяє встановити осіб, які здійснюють над ним контроль;

3) документів і інформації (у довільній формі), активів та ін., що підтверджують наявність, для исполнени функцій.

Представлений Кабміну головою конкурсної комісії переможець призначається постачальником "останньої надії" рішенням Кабміну строком на 3 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини