Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддя Оберемко може бути звільнений за порушення присяги, а не за власним бажанням

7 жовтня 2015, 16:24
967
0
Автор:
Реклама

6 жовтня 2015 року на засіданні секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади і звільнення їх від посад було розглянуто заява про звільнення з посади за власним бажанням судді Макаровского районного суду Київської області Оберемко Владислава Олександровича.

На розгляд секції були представлені заява Оберемко В. А. про звільнення його з посади судді, яке він після відомого інциденту направив Адміністрації Президента України і яке 6 березня 2015 року було спрямовано в УСЮ. Факти неналежної поведінки судді (управління автомобілем в нетверезому стані, погрози на адресу працівників ДАІ, втеча з місця події і тому подібне) мали значний громадський резонанс, внаслідок чого сам суддя написав заяву про звільнення главі держави.

Секциия УСЮ з питань призначення суддів на посади і звільнення їх від посад прийняла рішення залишити без розгляду заява судді Оберемко про звільнення з посади за власним бажанням.

Рішення прийняте, зокрема, у зв'язку з тим, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України 24 вересня 2015 року за результатами дисциплінарного провадження прийняла рішення направити до Вищої ради юстиції рекомендацію для вирішення питання про внесення подання про звільнення Оберемко за порушення присяги судді. На засіданні ВККС 2 вересня 2015 року на підставі клопотання Генерального прокурора також було прийнято рішення усунути Оберемко В. А. від посади судді Макаровского районного суду Київської області строком на 2 місяці у зв'язку з притягненням до карної відповідальності.

"Рішення секції означає, що питання про притягнення до відповідальності судді Оберемко В. А. за порушення присяги визначене пріоритетним і буде вирішений на найближчих засіданнях секції і Вищої ради юстиції"- відмітив Голова УСЮ Ігор Бенедисюк, коментуючи результати розгляду цього питання на засіданні секції.

Джерело: УСЮ

Також на засіданні 6 жовтня дисциплінарна секція рекомендувала УСЮ звільнити 5 суддів за порушення присяги, установленого Тимчасовою спеціальною комісією

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини