Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неповнолітнім хочуть дозволити придбавати статус зарубіжного українця

8 вересня 2015, 10:52
598
0
Автор:
Реклама

Народні депутати від коаліції зареєстрували в парламенті законопроект № 3029 про внесення змін до Закон "Про зарубіжних українців" відносно придбання статусу неповнолітніми.

Згідно з пропонованими змінами неповнолітнім дітям статус зарубіжного українця надається за заявою того з батьків, який має статус зарубіжного українця.

Отримання статусу зарубіжного українця дітьми у віці від 14 до 18 років може відбуватися лише по їх згоді.

Також передбачено, що рішення і посвідчення вручається зарубіжному українцеві представником Національної комісії або присилається в дипустанову України в країні проживання такої особи.

У разі відмови у наданні статусу зарубіжного українця особі видається або спрямовується дипустановою України в країні проживання такої особи копія відповідного рішення Національної комісії. В цьому випадку за особою залишається право повторного звернення про надання статусу зарубіжного українця.

Національна комісія, згідно з проектом, забезпечує ведення реєстру осібяким надано і відносно яких припинений статус зарубіжного українця.

Якщо не пізніше 90 днів до дати закінчення терміну дії посвідчення зарубіжного українця особою буде подано заяву про продовження терміну дії посвідчення, то дія посвідчення подовжується на наступні 10 років.

Також в проекті говориться, що посвідчення зарубіжного українця, видане обличчю у віці старше 65 роківдіє впродовж невизначеного періоду. А посвідчення зарубіжного українця, видане неповнолітньомувтрачає силу через 1 рік після досягнення ним повноліття. Основою для продовження терміну дії посвідчення зарубіжного українця є рішення Національної комісії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини