Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Київраді нова система - можливо тільки персональне голосування

3 вересня 2015, 14:01
671
0
Реклама

Нова система для голосування Рада-4 встановлена в сесійному залі Київради.

Як відмітив мер Києва Віталій Кличко, це змусить депутатів бути відповідальнішими за рішення, які вони приймають.

"Тепер в цьому залі не залишилися ніяких лазівок для неперсонального голосування. Я хочу привітати вас з тим, що першим в Україні Київська міська рада встановила систему для голосування Рада-4за яку ми довго боролися і в парламенті- відмітив В. Кличка. - Я сподіваюся, що депутати оцінять нову систему. Вона зручна, оптимізує нашу роботу, надає доступ до законопроектів з кожного депутатського місця. Тепер наша робота стане ефективнішою, прозорішою і відповідальнішою".

"Рада-4" не лише робить неможливим неперсональне голосуванняа також дає багато додаткових можливостей для ефективнішої роботи депутатів : інформацію про усіх рішення, результати голосування, порядок денний можна побачити на персональному моніторі, встановленому на кожному депутатському місці. Ця система також дозволяє істотно економити папір.

Система припускає використання пультів з планшетною системою. Для участі в голосуванні депутатам буде необхідно одночасно задіювати дві руки. При цьому палець однієї руки повинен натискати на сенсорну кнопку, а палець другої руки - на кнопки голосування "за", "проти" або "утриматися". Тримати ці дві кнопки треба впродовж усього часу голосування для зарахування голосу - 10 секунд. Таким чином, проголосувати за іншого депутата буде фізично неможливо.

Також відзначається, що депутатам буде заборонений доступ до Інтернету, але відкритий для користування сервіс ЛІГА :ЗАКОН.

Джерело: КМДА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини