Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано створити нову електронну систему державного контролю

1 вересня 2015, 17:02
902
0
Реклама

У парламенті зареєстрований урядовий законопроект № 2531а про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно вдосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю).

Пропонується створити інтегровану автоматизовану систему державного нагляду (контролю) - єдину автоматизовану систему збору, накопичення і систематизації відомостей відносно заходів державного нагляду (контролю), яка призначена для узагальнення і обнародування інформації про заходи державного нагляду (контролю), координацію роботи органів державного нагляду (контролю) по проведенню комплексних заходів державного нагляду (контролю), моніторингу ефективності і законності здійснення контролюючими органами заходів державного нагляду (контролю).

Доступ до відомостей системи здійснюватиметься через інтернет, безкоштовно. Відомості, що містять інформацію з обмеженим доступом, в систему вноситися не будуть.

Законопроектом пропонується розповсюдити норму відносно обов'язкового судового розгляду питання про стягнення адміністративно-господарських санкцій на усі органи державного нагляду (контролю), діяльність яких підпадає під дію Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", у разі невиконання порушником рішення про застосування санкцій впродовж 15 календарних днів.

Також заплановано закріпити необхідність розміщення на офіційних веб-сайтах органів держнагляду (контролю) нормативно-правових актівдотримання яких перевіряється при здійсненні заходів контролю.

У пояснювальній записці говориться, що впровадження запропонованих змін сприятиме впорядковуванню здійснення державного нагляду (контролю) і підвищенню рівня захисту бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини