Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів

31 серпня 2015, 11:35
1333
0
Автор:
Реклама

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку і інформатизації, рішенням від 31 липня 2015 роки № 394 затвердила Порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів.

Дія Порядку поширюється на усіх операторів телекомунікаційщо надають телекомунікаційні послуги з використанням номерного ресурсу.

НКРСИ своїм рішенням визначає організацію, яка здійснює централізоване технічне адміністрування персональних номерів і перенесених абонентських номерів.

Терміни начала впровадження послуг з перенесення абонентських номерів на телекомунікаційній мережі загального користування, включаючи створення локальних баз цих операторів телекомунікацій і їх підключення до централізованої бази даних, визначаються рішенням НКРСИ.

Діяльність по централізованому технічному адмініструванню перенесених абонентських номерів після визначення відповідної організації може здійснюватися тільки після отримання цією організацією статусу оператора телекомунікацій.

Під час здійснення діяльності по централізованому техадминистрированию перенесених абонентських номерів адміністратор не може здійснювати інші дії відносно адміністрування перенесених номерів, які не передбачені законодавством.

Адміністратор не має права в односторонньому порядку припинити централізоване техадминистрирование перенесених номерів до моменту забезпечення можливості здійснення такого адміністрування новим адміністратором.

Право на перенесення абонентських номерів мають абоненти, які отримують телекомунікаційні послуги на умовах письмового договору про надання телекомунікаційних послуг або зареєстровані у оператора-донора відповідно до п. 2.1 р. II Порядку реєстрації абонентів, які отримують телекомунікаційні послуги без укладення договору у письмовій формі.

Врегулювання суперечок між сторонами, які виникають під час надання послуг з перенесення номера, дозволяються шляхом проведення двосторонніх консультацій і переговорів. Консультації і переговори проводяться уповноваженими представниками сторін після попереднього повідомлення однієї із сторін про ініціацію проведення переговорів.

Якщо за результатами переговорів з'ясувалося, що сторони суперечки не можуть прийти до згоди, позиції сторін оформляються протоколом розбіжностейпісля чого заявник може подати письмове звернення в НКРСИ відносно досудового вирішення суперечки.

Читайте також: Затверджені техтребования для перенесення мобільного номера

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини