Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заарештовано майно кримських суддів

13 серпня 2015, 16:23
552
3
Автор:
Реклама

Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання слідчого управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності і корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури і наклав арешт на нерухоме і рухоме майно суддів судів АР Крим і міста Севастополя.

Загалом накладений арешт на 122 транспортні засоби, зокрема на автомобілі преміум класу Toyota, BMW, Acura, Honda, Mazda, Mercedes, а також на 149 об'єктів нерухомості, серед яких квартири, домоволодіння і земельні ділянки в місті Дніпропетровську, Дніпропетровською, Київською, Полтавською і Луганською областях.

Орієнтовна вартість заарештованого майна складає 200 млн грн.

Нагадаємо, що слідчими Генеральної прокуратури розслідується карне виробництво відносно здійснення суддями судів АР Крим і міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Карного кодексу (державна зрада, тобто надання іноземній державі і його представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Зокрема, встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим з березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" в так званих судах Республіки Крим і протиправно приймати судові рішення. У листопаді - грудні 2014 року вони відповідно до Указів Президента країни-агресора "Про призначення суддів федеральних судів" перейшли на службу до цих незаконно створених судів.

Джерело: ГПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини