Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Петренко не схвалює конституційне представлення ВСУ відносно Закону про люстрацію

17 листопада 2014, 18:08
663
0
Автор:
Реклама

17 листопада Пленум Верховного Суду прийняв постанову про звернення до Конституційного Суду відносно конституційності пункту 6 частин 1, пункту 2 частини 2, пункту 13 частин 2, частини 3 ст. 3 Закона "Про очищення влади". Одночасно судді проголосували за звернення до Президента, Голови Верховної Ради і Прем'єр-міністра відносно необхідності приведення Закону у відповідність з міжнародними стандартами судочинства і Конституцією.

Міністр юстиції Павло Петренко назвав прикрим кроком звернення Верховного суду до Конституційного суду відносно нібито неконституційності закону "Про очищення влади".

Він заявив, що Закон "Про очищення влади", який повинен виконуватися у тому числі і судовою системою, - це реальний шанс провести очищення усіх гілок влади, зокрема, і третьою. Подібні дії Верховного Суду, на думку Міністра, можуть привести до втрати судовою гілкою влади другого шансу на очищення. Першим шансом був Закон "Про відновлення довіри до судової системи".

П. Петренко висловив співчуття, що в тій ситуації, коли старанна гілка влади і Уряд діями проводять люстрацію, судова система навпаки всіляко опирається цьому. Він також відмітив, що якщо не використовувати цей шанс на очищення, то вже незабаром може виникнути ситуація, коли народ власноручно проведе люстрацію судової системи.

"Ми не маємо права цього допустити. Тому я сподіваюся, що судова гілка влади не втручатиметься в процеси відміни або перегляду цього Закону"- зробив висновок Міністр.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини