Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадська люстрационный рада створена при Мінюсті

14 листопада 2014, 14:31
874
0
Реклама

Громадський радий з питань люстрації створений при Міністерстві юстиції України згідно з наказом № 1844/5.

Рада є колегіальним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за процесом очищення влади (люстрації), налагодження ефективної взаємодії Міністерства юстиції України з громадськістю, обліку громадської думки в час під час здійснення заходів, передбачених Законом про очищення влади.

Також Рада здійснюватиме моніторинг і аналіз інформації, що у тому числі поступає від фізичних і юридичних осіб на поштовий і електронний адреси Ради, про поширення на осіб заборон, передбачених Законом про люстрацію. Серед завдань також і підготовка пропозицій до проектів нормативно-правових актів і тому подібне

Термін повноважень Ради складає 2 року. Рада складається з 12 членів, до його складу можуть входити представники громадських, добродійних організацій, профспілок і їх об'єднань, творчих союзів, асоціацій, організацій працедавців, засобів масової інформації, органів самоорганізації населення і інших непідприємницьких суспільств і установ.

Представництво Ради здійснюється секретарем, який призначається Міністром юстиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини