Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло про обкладення ПДВ сум портових зборів

6 березня 2014, 16:11
240
0
Автор:
Реклама

Операції з поставки послуг, які надаються іноземним і вітчизняним судам (у тому числі судам, наступним в морський порт або з морського порту баластом (без вантажу) для здійснення вантаження / розвантаження у рамках міжнародних перевезень), що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів, їх багажу і вантажів і оплачуються відповідно до законодавства України портовими зборами, звільняються від обкладення ПДВ. При цьому основною умовою застосування такої пільги портом є наявність документів, що підтверджують здійснення судном міжнародних перевезень. Це роз'яснило Миндоходов в листі № 17866/6/99-99-19-04-02-15.

Відмічено, що при здійсненні внутрішніх перевезень пасажирів, їх багажу і вантажів, звільнення від сплати ПДВ на операції за поданням послуг, оплачуваних портовими зборами, не поширюється, і такі операції підлягають обкладенню ПДВ в загальному порядку по основній ставці.

На операції з поставки послуг, які надаються судам, наступним в морський порт або з морського порту баластом (без вантажу) для здійснення вантаження / розвантаження в межах внутрішніх перевезень і оплачуються портовими зборами, звільнення від оподаткування, встановлено пунктом 197.9 ст. 197 Податкового кодексутакож не поширюється, і такі операції підлягають обкладенню ПДВ в загальному порядку по основній ставці.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини