Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть штрафувати за порушення термінів для ухвалення рішень про видачу ліцензій

10 вересня 2013, 12:59
106
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань підприємництва, регуляторної і антимонопольної політики підтримує законопроект № 2942 про внесення змін до статті 166-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно посилення відповідальності за порушення законодавства про ліцензування певних видів господарської діяльності.

Проектом пропонується встановити адміністративну відповідальність за порушення посадовцями органів ліцензування встановлених законом термінів для ухвалення рішення про видачу, відмову у видачі ліцензії або її копиіпереоформленні ліцензії. Одночасно, в санкціях частин першої - третьої цієї статті передбачається збільшити розміри штрафів. Так, замість 30-50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян пропонується встановити штрафи в розмірі від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів, а штрафи у розмірі 50-70 неоподатковуваних мінімумів збільшити до 70-100 відповідно.

На засіданні комітету відзначалося, що чинним законодавством встановлено тільки відповідальність посадовців органу ліцензування за порушення визначених законом термінів для повідомлення про ухвалення рішення про видачу, відмову у видачі ліцензії або її копію, про залишення заяви про видачу ліцензії або її копії без розгляду, порушення встановлених законом термінів для оформлення ліцензії або її копії, видачі дубліката ліцензії, видачі переоформленої ліцензії; вимога не передбачених законодавством документів для отримання такої ліцензії або її копії, порушення встановлених законом термінів складання актів перевірок дотримання вимог законодавства з питань ліцензування. Проте, не встановлена відповідальність за порушення термінів для ухвалення рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії.

За інформацією ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини