Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок формування і ведення переліку рекрутинговых агентств

14 червня 2013, 13:44
148
0
Автор:
Реклама

Учора, 13 червня 2013 р., набула чинності постанова Кабміну "Про затвердження Порядку формування і ведення переліку суб'єктів господарювання, що надають послуги з посередництва в працевлаштуванні, і суб'єктів господарювання, працівників, що здійснюють наймання, для подальшого виконання ними роботи в Україні у інших працедавців" від 05.06.2013 р. № 400.

Документом передбачено, що включенню у відмічений перелік підлягають суб'єкти ведення господарства, які відповідно до ст. 36 - 39 Закону "Про зайнятість населення" роблять послуги з посередництва в працевлаштуванні і здійснюють наймання працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні у інших працедавців.

Перелік є загальнодоступним і формується з метою забезпечення:

- інформування населення про посередників;

- організації співпраці між посередниками і територіальними органами Державної служби зайнятості.

Формування і ведення переліку здійснюється держслужбою зайнятості. Держслужба зайнятості впродовж 5 робочих днів з дня отримання заяви включає приведені в ній відомості про посередників до переліку і оголошує їх на своєму веб-сайті.

Для включення в перелік посередники подають в держслужбу зайнятості заяву за формою, встановленою Минсоцполитики, рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Держслужба зайнятості впродовж п'яти робочих днів з дня отримання заяви оприлюднить на своєму сайті відповідні відомості про посередників. Рішення про виключення посередників з переліку приймається держслужбою зайнятості у випадку:

- надходження від Укргосреестра даних з ЕГР про реєстрацію припинення посередника;

- анулювання дозволу або ліцензії, що надають право на здійснення відповідного виду діяльності.

Нагадаємо, що раніше ми вже писали про те, що в терміном часу в Україні з'явиться офіційний перелік рекрутинговых агентств.

Крім того, нещодавно був схвалений проект, що забороняє кадровим агентствам брати гроші у претендентів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини