Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укртрансинспекция накладатиме админвзыскания відповідно до інструкції

11 червня 2013, 16:12
405
0
Автор:
Реклама

Наказом від 24.04.2013 р. № 254 Минифраструктуры затвердило Інструкцію по оформленню матеріалів про админправонарушениях Державною інспекцією по безпеці на наземному транспорті.

Встановлено, що уповноважені посадовці Укртрансинспекции складають протоколи про админправонарушениях у випадках порушень законодавства з питань безпеки на наземному транспорті, передбачених частями 1, 2, 4, 5 і 7 ст. 1331 ст.ст. 1332136, 141, 142 і ст. 164, - в частині, що стосується правопорушень в області господарської діяльності, пов'язаної з перевезенням пасажирів і вантажів, Кодексу про адміністративні правопорушення.

Справа розглядається у присутності особи, що залучається до адмінвідповідальності. Розгляд справи у відсутність особи, що залучається до адмінвідповідальності, можливо лише у випадках, коли є підтвердження про належне повідомлення цієї особи про місце і час розгляду справи і якщо від нього не поступило клопотання про відкладення розгляду справи.

Розглянувши справу про админправонарушении, Голова Укртрансинспекции, або його заступник, або керівник територіального органу Укртрансинспекции, або його заступник приймає рішення у справі, яке оформляється постановою:

- про накладення админвзыскания;

- про закриття справи про админправонарушении. Постанова про закриття справи про админправонарушении приймається за наявності обставин, передбачених ст. 247 КоАП.

Контроль за виконанням постанови про накладення админвзыскания здійснюється Укртрансинспекцией (її територіальним органом), яка (який) винесла (виніс) цю постанову.

Штраф, накладений за здійснення админправонарушения, вноситься правопорушником до установи банку не пізніше чим через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення админвзыскания у вигляді штрафу, а у разі оскарження такої постанови або винесення на нього представлення прокурора - не пізніше чим через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або представлення без задоволення. Сума штрафів, накладених за здійснення админправонарушения, зараховується до Держбюджету.
Після перерахування суми штрафу правопорушник зобов'язаний надати платіжний документ (його копію) про сплату штрафу в Укртрансинспекцию (її територіальний орган), яка (який) винесла (виніс) постанову. Платіжний документ (його копія) про сплату штрафу підшивається до справи про админправонарушении, а в постанову вноситься запис про його виконання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини