Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пункти по установці тахографів внесуть в єдиний перелік

3 червня 2013, 11:15
489
0
Автор:
Реклама

Наказом від 17.04.2013 р. № 226 Мининфраструктуры затвердило Порядок ведення переліку суб'єктів господарювання, здійснююче встановлення і техобслуговування контрольних пристроїв (тахографів) в автомобільних транспортних засобах.

Контрольний пристрій (тахограф) - устаткування, яке є засобом вимірювальної техніки, призначене для установки на ТС для показу і реєстрації в автоматичному або напівавтоматичному режимі даних про рух цих ТС або про певні періоди роботи їх водіїв.

Пункт сервісу тахографів (ПСТ) - спеціально обладнані виробничі ділянки для надання послуг з установки і техобслуговування тахографів суб'єктами господарювання, що виконують передбачені Європейською угодою, що стосується роботи екіпажів ТС, що здійснюють міжнародні автомобільні перевезення (ЕСТР) функції майстерні або механіка і внесені в перелік суб'єктів господарювання, здійснюючу установку і техобслуговування контрольних пристроїв (тахографів) в ТС.

Порядок встановлює, що ПСТ повинен забезпечувати наявність кваліфікованого персоналу. Кожен фахівець ПСТ, який виконує роботи по установці і техобслуговуванню тахографів, повинен мати документ, що підтверджує наявність відповідної підготовки по виконанню таких видів робіт. У рамках вказаної підготовки фахівці ПСТ повинні отримати знання і уміння по установці, активації, адаптації тахографів до ТС, періодичним перевіркам, техобслуговуванню відповідно до вимог ЕСТР аналогових і / або цифрових тахографів незалежно від приналежності тахографа до певної марки або моделі.

У виробничому приміщенні ПСТ мають бути обладнані:
- окреме робоче місце з обмеженим доступом сторонніх осіб до здійснення ремонту тахографів, розміщення програмно-технічних засобів, зберігання даних, лічених з пам'яті цифрового тахографа або картки цифрового тахографа;
- місце для зберігання в сейфі або металевому ящику карти (карт) цифрового тахографа, резервних копій інформації на змінних носіях, пломбираторов і пломбувальних матеріалів.

ПСТ повинен мати можливість користуватися прямолінійною горизонтальною ділянкою дороги, що має подовжній і поперечний ухили не більше 1,5 %, довжину - не менше 1000 м, рівне і тверде покриття.

Перевірку тахографів здійснюють перевірочні лабораторії, атестовані відповідно до Законом "Про метрологію і метрологічну діяльність". Перевірка цифрових контрольних пристроїв (тахографів) здійснюється один раз в 6 років, аналогових контрольних пристроїв (тахографів) - один раз в 4 року. ПСТ не рідше за один раз в рік повинен надавати інформацію про виробничу базу пункту сервісу тахографів.

Процедура внесення суб'єктів господарювання, здійснюючу установку і техобслуговування контрольних пристроїв (тахографів), в Перелік складається з таких етапів:
- вступ (представлення) заявки про внесення в Перелік;

- розгляд заявки про внесення в Перелік і документів, що додаються до неї;

- проведення перевірки відповідності представленої інформації про виробничу базу ПСТ вимогам ЕСТР і Порядку;

- внесення підприємства в Перелік або надання обгрунтованої відмови у внесенні підприємства в Перелік.

Також читайте: Мининфраструктуры визначилося з вимогами до пунктів сервісу тахографів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини