Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Костицкий просить ще раз подумати щодо ліквідації Комісії з моралі

3 червня 2013, 09:59
140
1
Автор:
Реклама

Василь Костицкий від імені Нацкомиссии по моралі звернувся з відкритим листом до глав депутатських фракцій і груп у ВР, головам комітетів ВР, представникові Президента у ВР, народним депутатам, які не входять до складу будь-якої фракції відносно законопроекту № 2142яким пропонується ліквідовувати Комісію.

На думку членів Комісії, її ліквідація обумовлює ряд громадських проблем, які створюють реальну загрозу національної безпеки української держави. Зокрема, є зважаючи на:

1) Національна комісія являється єдиним експертним і контролюючим органомщо реалізовує державну політику у сфері захисту суспільної моралі. Комісія здійснює експертизу теле-, радио-, відеопродукції, репертуару кінотеатрів, кино-, відеоустановок, відеозалів, друкарської продукції ЗМІ, а також видовищних заходів і їх відповідності вимогам законодавства по захисту суспільної моралі.

2) У разі ліквідації Комісії залишається відкритим питання виконання завдання Президента по забезпеченню інформаційної безпеки дітей. Комісія є єдиною з владних інститутів, який здійснює аналіз інформаційної продукції в мережі Інтернеткомп'ютерних ігор, мобільного контенту, поширення яких не врегульоване на законодавчому рівні.

3) До виняткових повноважень Національної комісії належить аналіз (експертиза) інформаційної продукції на предмет наявності в ній пропаганди національної і релігійної ворожнечі, образи людини за національною і релігійною ознакою. Аналогічна ситуація склалася у сфері експертизи після міжнаціональних і міжетнічних стосунків.

4) Комісія виконує роль державно-громадського центру, що координує зусилля держорганів, громадських організацій і громадськості в регіонах по здійсненню заходів, спрямованих на розвиток духовності і затвердження моральних засад гуртожитку їх жителів.

5) Національна комісія здійснює профілактичну просвітницьку роботу, спрямовану на зміцнення моральних і етичних принципів, збереження вікових культурних традицій українського народу, недопущення расової і національної ворожнечі, фашизму і неофашизму, неповаги до національних і релігійних святинь, недопущення пропаганди культу насильства, жорстокості і порнографії, запобігання пропаганді наркоманії, алкоголізму, табакокуріння.

Крім того, Рада національної безпеки і оборони України, ознайомившись з інформацією Нацкомиссии про стан моральності в суспільстві і проблемними питаннями в діяльності держорганів, що здійснюють нагляд і контроль у сфері захисту суспільної моралі, відмітив, що питання затвердження суспільної моралі є однією з головних складових соціально-економічного розвитку України і вимагає ретельного опрацювання і дослідження.

Члени Нацкомиссии по моралі просять ініціювати на нараді у Голови ВР обговорення ситуації, що склалася у зв'язку з розглядом законопроекту № 2142.

Джерело: Нацкомиссия з питань моралі.

Читайте також інтерв'ю з головою Нацкомиссии Василем Костицким.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини