Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп не хоче, щоб свідчення з чужих слів визнавалися доказами

22 листопада 2012, 11:24
164
0
Автор:
Реклама

Учора Г. Москаль подав проект № 11446яким зажадав виключити ст.97 КПК (свідчення з чужих слів), оскільки ця норма є абсурдною.

"Уся репресивна машина держави може включитися на повну потужність проти людини, якщо одно особа посилається на "факти", які мають ознаки складу злочини, почуті від іншої особи без обов'язкового допиту розповсюджувача інформації, встановлення достовірності цієї інформації і тому подібне. Фактично, йдеться про карне виробництво, яке базується на звичайних плітках і чутках, які завдають шкоди людству багато років. Такого процесуального Закону на території сучасної України не було за усю її історію, його не мало навіть сумнозвісне НКВД"- міркує депутат.

Нагадаємо, свідченнями з чужих слів являється висловлювання, здійснене в усній, письмовій або іншій формі, відносно певного факту, засноване на поясненні іншої особи. Суд має право визнати допустимим доказом свідчення з чужих слів незалежно від можливості допитати особу, що надала первинні пояснення, у виняткових випадках, якщо такі свідчення є допустимим доказом за іншими правилами допустимості доказів.

Свідчення з чужих слів не можуть бути допустимим доказом факту або обставин, на доведення яких вони надані, якщо свідчення не підтверджуються іншими доказами, визнаними допустимими згідно з правилами, відмінними від положень ч.2 ст. 97 КПК.

Також читайте:

Новий КПК: перезавантаження системи

ВССУ роз'яснив, як оскаржити рішення слідчого і прокурора під час досудового розслідування

Як укладати угоди про примирення по новому КПК?

ВССУ розповів, як застосовувати старий і новий КПК

Апеляція по новому КПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини