Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд гарантування вкладів відновив положення про порядок інформування вкладників

5 вересня 2012, 17:55
189
0
Автор:
Реклама

Старанна дирекція фонду гарантування вкладів рішенням від 23.07.2012 р. № 10 затвердила Положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування вкладів фізосіб.

Відмітимо, що основною метою положення є сприяння підвищенню рівня інформованості вкладників про систему гарантування вкладів фізосіб, посилення довіри до банківської системи України і забезпечення дотримання прав фізосіб на інформацію у сфері гарантування вкладів фізосіб шляхом забезпечення наявності, доступності і достовірності відповідної інформації. Вимоги цього Положення поширюються на усіх учасників Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Згідно з положенням, фонд двічі в рік, за станом на 1 січня і 1 липня, публікує в газетах "Урядовый кур'єр" і "Голос України" перелік учасників фонду за формою, приведеною в додатку 1 до положення. У свою чергу список учасників фонду має бути опублікований не пізніше чим через один місяць після настання відповідних термінів. Список учасників фонду також розміщується на офіційній сторінці фонду в мережі Інтернет.

Фонд додатково публікує в газетах "Урядовый кур'єр" і "Голос України" інформацію про зміни в переліку учасників фонду не пізніше чим через 14 днів після внесення відповідних змін до реєстру учасників Фонду.

Відмітимо, що рішення адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізосіб від 14 листопада 2002 р. № 14 "Про затвердження Положення про порядок інформування вкладників про систему гарантування вкладів фізосіб в Україні" втратило свою силу.

Рішення № 10 набуває чинності одночасно з набуттям чинності Закону "Про систему гарантування вкладів фізосіб", а саме 22.09.2012 р.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини