Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент схвалив правки в Закон стосовно реєстрації місця проживання

31 липня 2012, 09:06
196
0
Автор:
Реклама

Учора Президент підписав Закон № 5088 - VI "Про внесення змін до деяких законів України відносно реєстрації місця проживання і місця перебування фізичних осіб в Україні".

Завдяки пропозиціям В. Януковича, в Законі скасована норма, згідно якої батьки або інші законні представники новонародженої дитини зобов'язані були б зареєструвати місце його проживання впродовж місяця з дня реєстрації народження (така редакція Закону була прийнята парламентом у травні цього року).

Також із Закону виключено обмеження для осіб, що звернулися за наданням статусу біженця чи додатковим захистом, і відносно яких прийнято рішення про оформлення документів для вирішення їх питання, права проживати у родичів, в готелі, знімати житло або користуватися житлом, наданим в пункті тимчасового розміщення біженців.

Крім того, нагадуємо, що прийнята парламентом в травні редакція Закону викликала неоднозначну реакцію суспільства, оскільки більшість ЗМІ помилкова протрактовало деякі норми стосовно реєстрації місця перебування. Згадати як усе відбувалося можна прочитавши матеріал ЮРЛИГИ - "Реєструвати своє місце перебування повинні не усі".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини