Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада в найближчому майбутньому може заборонити аборти

13 березня 2012, 14:19
2611
53
Реклама

Народний депутат Андрій Шкиль (БЮТ-Б) вніс до парламенту законопроект № 10170, що стосується штучного переривання вагітності.

Зокрема, депутат пропонує заборонити аборти в принципі, окрім випадків, передбачених законодавством. Нагадаємо, на сьогодні операція штучного переривання вагітності (аборт) може бути проведена за бажанням жінки при вагітності терміном не більше 12 тижнів.

У пояснювальній записці автор вказує, що згідно з науковими даними, життя людини починається з моменту злиття мембран статевих клітин його батьків, тому не існує принципової різниці між вбивством ще не народженого і вбивством вже народженої людини.

Таке обгрунтування у черговий раз піднімає дискусійне питання про правовий статус ембріона, відповідь на який багато в чому визначає рівень моралі суспільства. Нагадаємо, на сьогодні можна виділити три різні позиції відносно моменту виникнення права на життя: право на життя отримується з моменту народження; право на життя отримується з моменту зачаття; право на життя отримується з певного моменту ембріонального розвитку (початок роботи мозку, розвиток дихальної системи і так далі).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини