Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ розробила проект про обмеження терміну дії водійських прав

10 лютого 2011, 13:40
3090
7
Реклама

ДАІ опублікувала проект постанови Кабміну, в якому уряд пропонує обмежити термін дії водійського посвідчення до 10 років.

Зокрема, Кабмін пропонує в пункті 2 Положення про порядок видачі посвідчень водія і допуску громадян до управління транспортними засобами після слів "далі - посвідчення водія" додати пропозицію "термін дії якого складає 10 років".

Крім того, уряд пропонує доповнити це Положення пунктом 33, в якому говориться, що міжнародне посвідчення водія видається за заявою особи підрозділом ДАІ на підставі національного посвідчення водіяі, за наявності останнього, використовується тільки під час управління транспортом за межами України.

Кабмін вважає, що термін дії міжнародного посвідчення не повинен перевищувати три роки з дати його видачі або терміну дії національного посвідчення водія (залежно від того, який термін закінчиться раніше). Міжнародне посвідчення водія пропонується видавати без складання іспитів.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могилев заявивщо необхідно врегулювати питання максимального терміну дії водійського посвідчення, а також, висловився за відміну доручення на управління авто.

Читайте огляд усіх найважливіших змін в законодавчому полі України в професійному електронному тижневику "ЮРИСТ & ЗАКОН".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини