Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій: контроль над виконанням судових рішень в адміністративному процесі

27 серпня 2010, 09:30
1520
1
Реклама

Законом "Про судоустрій і статус суддів" внесені доповнення в ст. 267 КАС відносно відповідальності за неналежне виконання судового рішення.

Суб'єкт владних повноважень за результатами розгляду його звіту про виконання судового рішення, або неподання до суду такого звіту, може бути схильний до адміністративного штрафу в розмірі від 100 до 300 мінімальних зарплат (до 1 жовтня 2010 року мінімальна зарплата складає 888 грн.).

Причому половина штрафу стягається на користь позивачаа половина йде до Держбюджету.

Таке адміністративне стягнення накладає суд за власною ініціативою або за ініціативою позивача. Воно може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Позивач, на користь якого винесена судова постанова, може подати заяву до суду про протиправні дії суб'єкта владних повноважень. Термін подачі - 10 днів з моменту, коли особа дізналася про порушенні своїх прав і свободале не пізніше за термін пред'явлення до виконання виконавського листа.

Якщо суд визнає таку заяву підметом задоволенню, він виносить одно з постанов, передбачених ч. 2 ст. 162 КАСяке може бути оскаржено апеляційний порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини