Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ухвалил за основу законопроєкт про боротьбу з ігровою залежністю

Реклама

24 квітня народні депутати 272 голосами підтримали доопрацьований законопроєкт № 9256-д, який має створити передумови для боротьби з ігровою залежністю та вдосконалення державного регулювання організації та проведення азартних ігор та лотерей.

За словами ініціатора законопроєкту, народного депутата від фракції «Слуга Народу», голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, законопроєкт має сприяти розв'язанню проблеми загострення ігрової залежності під час воєнного стану, зокрема, серед військовослужбовців, які перебувають в екстремальних стресових умовах. Це може спричиняти підвищені ризики формування ігрової залежності, а відтак потрібні додаткові механізми для захисту, зауважив нардеп.

Зокрема, законопроєкт передбачає посилення вимог до реклами азартних ігор, а також збільшує штрафи за порушення у цій сфері з 300 до 600 мінімальних заробітних плат. Повторне порушення буде підставою для анулювання ліцензії організатора азартних ігор.

Крім того, проєкт Закону уточнює та деталізує порядок і наслідки проведення фактичних перевірок.

«Також запроваджується система заходів для запобігання та протидії функціонуванню заборонених азартних ігор та гральних закладів. Зокрема, йдеться про моніторинг мережі Інтернет для виявлення вебсайтів, мобільних застосунків, які надають доступ на території України до азартних ігор в мережі Інтернет без відповідної ліцензії», - пояснив Гетманцев.

Довідково: 20 квітня 2024 року Володимир Зеленський підписав Указ, який вводить у дію рішення РНБО «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет». Детальніше про зазначене рішення читайте в окремому матеріалі ЮРЛІГИ.

За повідомленням пресслужби політичної партії «Слуга Народу».

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини