Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до механізму розроблення містобудівної документації на місцевому рівні

24 листопада 2022, 16:32
686
0
Реклама

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, які удосконалюють механізм розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій. Про це повідомив Урядовий портал.

Відповідна постанова № 1298 від 15.11.2022 набула чинності 23 листопада.

«Зміни покликані покращити якість та прозорість процесу підготовки до розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, а також забезпечити врахування у ній державних інтересів. Крім того, вони сприятимуть комплексному розробленню заходів цивільного захисту в громадах на рівні планування територій», - зазначив в.о. Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.

Зазначається, що зміни, зокрема:

  • уточнюють порядок отримання замовником містобудівної документації державних інтересів та інтересів суміжних територіальних громад, склад та зміст містобудівної документації на місцевому рівні, серед іншого в частині врахування вимог щодо планування заходів з цивільного захисту населення;

  • удосконалюють вимоги до картографічної основи, на якій має здійснюватися розроблення містобудівної документації на місцевому рівні, та процедури отримання, витягу з містобудівної документації;

  • удосконалюють механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні в частині уточнення використання окремих термінів.

Довідково

Порядок розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 1 вересня 2021 року № 926.

"Зокрема, документ передбачає, що містобудівна документація на місцевому рівні розробляється в електронному вигляді. Це забезпечить наповнення містобудівного та Державного земельного кадастрів даними містобудівної документації на місцевому рівні", - йдеться в повідомленні.

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Підтримка аграрного сектору в умовах воєнного стану: що варто знати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини