Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада встановила обмеження для призначення директора НАБУ у зв’язку із введенням воєнного стану

Реклама

7 вересня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 8003) «Про внесення змін до Розділу II Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» щодо встановлення обмежень для призначення директора Національного антикорупційного бюро України у зв'язку із введенням воєнного стану».

Відповідно до Закону унеможливлюється призначення на посаду Директора НАБУ особи, яка після введення Указом Президента від 24 лютого 2022 року № 64/2022, затвердженим Законом № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», перебувала за межами України сукупно більше 21 дня станом на останній день прийому документів від осіб, які претендують на участь у конкурсі на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро.

Разом з тим Закон не поширює зазначене обмеження на осіб, які перебували за межами України більше 21 дня:

- у зв'язку з їх лікуванням внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків військової служби;

- перебували у відрядженні у зв'язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки і оборони та здійснення заходів в інтересах національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За повідомленням Інформаційного управління Апарату ВР.

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини