Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд відкрив провадження у справі щодо відсутності держзамовлення на спеціальність «Право» для здобуття ступеня магістра за заочною формою навчання

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо відсутності держзамовлення на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» для здобуття ступеня магістра за заочною формою навчання, повідомляє пресслужба суду.

Серед вимог вказаного позову - визнати протиправним і нечинним пункт 9 розділу III Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, затвердженого наказом МОН від 27 квітня 2022 року № 392, у частині, відповідно до якої прийом на навчання вступників за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право» за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня магістра за заочною формою здобуття освіти в 2022 році не проводиться.

Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 7 вересня 2022 року.

В ОАСК нагадали, що разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просив суд зупинити дію п. 9 розділу III Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році у вказаній частині. З огляду на відсутність правових підстав, суд відмовив позивачу у вжитті заходів забезпечення позову. На думку суду, встановлення обставин законності спірних положень Порядку та їх оцінка повинна бути надана судом з урахуванням доказів та пояснень учасників провадження при розгляді справи по суті.

Підготовка до судового засідання стає зручнішою. Тепер VERDICTUM в LIGA360 має доступ до Кабінету Електронного суду. Аналізуйте судову практику та подавайте документи до суду в один клік.

Читайте також:

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини