Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна денонсує Угоду з рф про уникнення подвійного оподаткування

Реклама

Уряд погодив законопроект про денонсацію Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження ухилень від сплати податків, вчиненої 8 лютого 1995 року в м. Києві та ратифікованої Верховною Радою 6 жовтня 1995 року.

Мета законопроекту - денонсація міжнародної угоди з державою-агресором у зв'язку із запровадженням в Україні воєнного стану та для забезпечення захисту національних інтересів та національної безпеки України.

Зазначається, що прийняття Закону дасть змогу денонсувати Угоду та припинити застосування норм, встановлених нею.

Міністерство фінансів роз'яснює, що наслідками денонсації Угоди є:

1) недопущення поповнення бюджету країни-агресора шляхом надання Україною пільгових умов оподаткування для резидентів рф, що здійснюють діяльність в Україні. Після денонсації Угоди до всіх доходів резидентів рф, одержаних з джерел в Україні, буде застосована загальна ставка оподаткування - 15 %, встановлена Податковим кодексом України, замість пільгових ставок, встановлених Угодою: 5 % - на дивіденди; 10 % або 0 % - на проценти; 10 % - на роялті;

2) недопущення втрат бюджету України через зарахування податку, сплаченого в рф резидентами України, що здійснюють діяльність у рф;

3) звільнення України від взятих на себе зобов'язань щодо обміну інформацією з рф з податкових питань.

Бажаєш оперативно отримувати документи щодо воєнного стану? З цим допоможе LIGA360. Законодавчі зміни, правова картина дня, аналітика, консультації - усе у зручних модулях. Замовляй прямо зараз на вигідних умовах.

Читайте також:

Воєнний стан в Україні: 25 аналітичних матеріалів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини