Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Можливість адвокатів працювати за спрощеного оподаткування для самозайнятих осіб: НААУ закликає ухвалити зміни

1 листопада 2021, 17:17
3489
0
Реклама

НААУ закликає прискорити прийняття законопроекту № 2200 щодо можливості адвокатів працювати за спрощеного оподаткування для самозайнятих осіб.

Зазначається, що під час позачергового засідання Ради адвокатів України Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова закликала народних депутатів і очільників профільних комітетів за можливістю сприяти ухваленню відповідних змін до законодавства до того, як почнеться бюджетний процес.

За словами Лідії Ізовітової, встановлення спрощеної системи оподаткування для адвокатів забезпечить справедливі умови серед всіх суб'єктів оподаткування доходів та дасть додаткові можливості для зниження вартості правових послуг для населення.

«На спрощеному оподаткуванні знаходяться підприємці, які на власний ризик, задля отримання власного прибутку здійснюють свою підприємницьку діяльність. Адвокати не є підприємцями. Ми здійснюємо захист не з метою отримання прибутку і не на власний ризик, а несемо конституційну функцію. І ми на кабальному оподаткуванні. Це несправедливо. Крім того, для людей, які потребують правової допомоги, вартість цієї допомоги при спрощеному оподаткуванні буде зменшена. Люди також виграють. Не тільки адвокати. Тому ці позиції потрібно врахувати», - закликала вона.

Усі інструменти для адвоката - у рішенні LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Слідкуйте за подіями НААУ, відвідуйте навчальні програми ВША, отримуйте залікові бали в рамках підвищення кваліфікації та доступ до повної бази законодавства, судових рішень, експертної аналітики. Придбайте LIGA360: АДВОКАТ НААУ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини