Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив проект щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг ДПС

Реклама

Уряд схвалив реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг.

Відповідна постанова від 23 червня 2021 року № 641 «Про реалізацію експериментального проекту щодо забезпечення безперервного надання кваліфікованих електронних довірчих послуг Державною податковою службою» набрала чинності 25 червня.

Впровадження такого експериментального проекту було викликане внаслідок неможливості забезпечення передачі прав та обов'язків, пов'язаних з наданням кваліфікованих електронних довірчих послуг, від Інформаційно-довідкового департаменту (ІДД ДПС) до Державної податкової служби у день, визначений як дата припинення надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, роз'яснює Міністерство фінансів.

Згідно з документом проект реалізовуватиметься до 23 грудня 2022 року. Він забезпечить безперервне надання кваліфікованих електронних довірчих послуг у зв'язку з ліквідацією відокремленого підрозділу центрального органу виконавчої влади як юридичної особи, яка є кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Протягом реалізації проекту заплановано:

- передати права та обов'язки, пов'язані з наданням послуг, від ІДД ДПС до ДПС;

- запропонувати клієнтам ІДД ДПС продовжувати отримувати послуги в ДПС;

- зберегти сертифікати клієнтів ІДД ДПС, які не відмовляться від обслуговування в ДПС;

- забезпечити захист даних користувачів.

У Мінфіні пояснюють, що за час, доки триватиме процес ліквідації ІДД ДПС, вдасться запобігти скасуванню майже 2 млн кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, що були сформовані для понад 575 тис. користувачів електронних довірчих послуг. Схвалений експериментальний проект забезпечить належне функціонування механізму надання кваліфікованих електронних довірчих послуг на час ліквідації ІДД ДПС, а також після того, як цей процес буде завершено.

Хочете переглянути динаміку активів компаній за 2020 рік? Ці дані доступні в системі CONTR AGENT. Офіційні показники про фінансово-майновий стан підприємств та 40 держреєстрів в аналітиці. Спробуйте прямо сьогодні.

Читайте також:

Податкова амністія: Закон прийнято

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини