Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху хочуть посилити

Реклама

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що законопроектом № 2695 пропонується посилити відповідальність за керування транспортними засобами чи скоєння ДТП у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, перевищення швидкості, керування без посвідчення водія, зникнення з місця ДТП та створення аварійної ситуації.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

«Законопроект №2695 передбачає, якщо людина вдруге сіла п'яна за кермо, то штраф складатиме 40 тисяч гривень. Але суд може вирішити продати його машину примусово, а гроші надійдуть порушнику. У разі, якщо людина втретє сяде п'яна за кермо, тоді машину суд може забрати, а гроші за неї йдуть в бюджет країни, а не власнику. Крім того, за повторне керування автомобілем у нетверезому стані упродовж року суд може присудити адміністративний арешт на 10-15 діб», - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Також депутат Верховної Ради В'ячеслав Медяник розповів, що законопроектом пропонується низка запобіжників, щоб водій у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння не зміг уникнути відповідальності.

«Є чіткі норми, за яких буде неможливо передати порушника на поруки громадським організаціям або колективам. Цією нормою у чинному законодавстві дуже зловживали в судах для звільнення порушників від відповідальності. Також неможливо буде уникнути покарання за скоєння ДТП з потерпілими у стані алкогольного сп'яніння через каяття, примирення, поруки чи зміну обставини. Також збільшується строк притягнення до відповідальності за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення з 3-х місяців до 1 року, що унеможливить стан закриття цієї справи і винні не уникнуть покарання», - зазначив В'ячеслав Медяник.

Крім того, патрульних поліцейських планується наділити повноваженнями щодо зупинки транспортних засобів з 22 години до 8 години ранку, у вихідні, святкові та післясвяткові дні для проведення профілактичних заходів щодо виявлення водіїв у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Читайте також:

МВС пропонує скасувати обов'язкові листи порушникам ПДР у разі вчасної сплати штрафу

Діє нова редакція ПДР: що врахувати водіям, пасажирам, велосипедистам та пішоходам

Верховний Суд роз'яснив, які дії кваліфікуються як опір поліцейському

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. Встигніть замовити CONTR AGENT за вигідною ціною, тільки у лютому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини