Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли буде запущено сервіс електронних довідок про оціночну вартість об’єкта нерухомості

Реклама

5 грудня 2019 року Верховна Рада ухвалила в цілому Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна». Закон скасував норму щодо використання посередників між оцінювачами і Фондом держмайна.

31 січня 2020 року Фонд державного майна відключив посередницькі майданчики, а 1 лютого 2020 року запустив власний безкоштовний електронний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ФДМУ.

У квітні 2020 року Фонд у зв'язку з переглядом державного бюджету був позбавлений коштів на реалізацію передбачених законодавством повноважень, зокрема реформи оціночної галузі, що унеможливило запуск послуги з надання громадянам електронної довідки про оціночну вартість нерухомого майна з 1 липня 2020 року.

Фонд державного майна розпочав процедуру пошуку коштів серед міжнародних донорів. За їх сприяння Фонд провів необхідні технічні роботи і готовий до введення в експлуатацію послуги електронного визначення оціночної вартості та автоматичного формування електронних довідок про оціночну вартість об'єкта нерухомості у ІІ кварталі 2021 року. Таким чином, кошти із державного бюджету на впровадження цієї послуги не витрачаються.

ФДМУ наголосив, що відтермінування введення в експлуатацію вищезазначеної послуги не вплинуло на обсяг податкових надходжень до державного бюджету від операцій з нерухомістю.

Забезпечити захист нерухомого майна та земельних ділянок від несанкціонованої зміни власника у період кризи можливо! Довірте це сервісу SMS-Маяк, який проінформує користувачів про зміни статусу об'єктів нерухомого майна. Поставити на моніторинг зараз

Виведіть свій юридичний бізнес на новий рівень з Liga:BOOK. Це національний юридичний каталог, що з'єднує клієнтів і спеціалістів. У Liga:BOOK можна створити профіль зі своїми послугами, сертифікатами та збирати відгуки клієнтів. А ще учасники каталогу публікують новини на ЮРЛІЗІ - і їх читає мільйон потенційних клієнтів щомісяця. Зареєструйтеся у каталозі прямо зараз.

Читайте також:

НПУ просить Фонд держмайна визначити строки обіцяного оновлення Єдиної бази даних звітів про оцінку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини