Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено критерій визначення основних засобів: Закон № 466

Реклама

З 23 травня 2020 року змінено вартісний критерій визначення основних засобів з 6000 до 20000 гривень. Цей критерій застосовуватиметься до основних засобів, що вводяться в експлуатацію після 23 травня 2020 року. Основні засоби, введені в експлуатацію до 23 травня 2020 року, продовжують амортизуватись у податковому обліку, навіть якщо їх залишкова балансова вартість не перевищує 20000 гривень.

Зазначені зміни передбачено Законом № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», нагадують у Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Також Законом № 466 підрозділ 4 розділу ХХ Кодексу доповнено новим пунктом 43-1, яким передбачено, що при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств на період з 1 січня 2020 року до 31 грудня 2030 року платники податку на прибуток мають право під час розрахунку амортизації основних засобів:

- четвертої групи (машини та обладнання) та п'ятої групи використовувати мінімально допустимий строк амортизації, який дорівнює два роки;

- третьої групи (передавальні пристрої) та дев'ятої групи використовувати мінімально допустимий строк амортизації, який дорівнює п'ять років.

Таким чином, платники податку на прибуток підприємств мають право застосувати прискорену амортизацію, визначену пунктом 43-1 підрозділу 4 розділу ХХ Кодексу, починаючи зі звітного періоду - півріччя 2020 року, та відобразити відповідні суми прискореної амортизації у додатку АМ до Декларації за цей період.

Детальніше про зміни з податку на прибуток підприємств можна дізнатися з листа ДПС від 4 червня 2020 року № 8939/7/99-00-07-02-01-07.

Звертаємо увагу, що перший в Україні чат-бот для фізосіб-підприємців 2 і 3 груп єдиного податку ReporTax розрахує та сплатить податки, повідомить про заборгованість, автоматично складатиме і подаватиме звітність просто в Telegram. Також бот нагадає підприємцям про терміни сплати податків і подання звітів. Відчуйте легкість у користуванні ReporTax!

Читайте також:

Документальні позапланові перевірки юросіб проводитимуть за новими підставами

Як оподатковується відшкодування моральної шкоди?

Розширено коло платників податку на прибуток

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини