Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звужено коло осіб, стосовно яких НАЗК має право складати адмінпротоколи про корупцію

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190222_nabrav-chinnost-zakon-pro-perezapusk-nazk

Національне агентство з питань запобігання корупції звернуло увагу фізичних та юридичних осіб на розмежування повноважень зі складання протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, між уповноваженими посадовими особами НАЗК і Нацполіції.

18 жовтня Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» внесено зміни в тому числі до КУпАП, зокрема, в частині визначення осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією.

Відтепер уповноважені особи Національного агентства мають право складати адміністративні протоколи лише стосовно осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище.

Повідомлення про адмінправопорушення, пов'язані з корупцією, стосовно інших осіб мають направлятися до Нацполіції.

НАЗК звернуло увагу, що під службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, розуміються особи, зазначені у примітці до статті 50 Закону «Про запобігання корупції». Це, серед іншого, Президент, Прем'єр-міністр, члени Уряду, народні депутати, Голова Нацбанку, а також судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України тощо.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини