Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент затверджуватиме план оборони України: прийнято Закон

Реклама

20 вересня на своєму вечірньому засіданні Верховна Рада прийняла Закон (проект № 1011) про внесення змін до Закону "Про оборону України".

За це рішення проголосували 286 народних депутатів.

В Законі "Про оборону України" планується визначити план оборони як сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Прийняття Закону закріплює на законодавчому рівні необхідність розробки та затвердження Президентом Плану оборони України та затвердження його структури.

У ВР зазначили, видання зазначених документів скоординує діяльність складових сил оборони та надасть можливість підготувати органи державної влади, органи місцевого самоврядування, єдиної системи цивільного захисту, національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан та відсічі збройній агресії, ліквідації збройного конфлікту, а також готовності населення і території держави до оборони.

 

Як вже писала ЮРЛІГА, ВР може дати право Президенту затверджувати структуру плану оборони.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини