Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ризики забезпечення тендерної пропозиції

6 вересня 2019, 11:31
829
0
Автор:
Реклама

Як можна втратити від кількох десятків тисяч до кількох мільйонів, беручи участь у тендері, навіть не отримавши держзамовлення?

Замовник має право зазначити в оголошенні про проведення процедури закупівлі й у тендерній документації вимоги щодо надання забезпечення тендерної пропозиції.

У разі якщо надання забезпечення тендерної пропозиції вимагає замовник, то в тендерній документації повинні бути зазначені умови його надання, зокрема вид, розмір, строк дії й застереження щодо випадків, коли забезпечення тендерної пропозиції не повертають учаснику. У такому разі учасник під час подання тендерної пропозиції одночасно надає забезпечення тендерної пропозиції.

Розмір забезпечення тендерної пропозиції в грошовому виразі не може перевищувати 0,5 % очікуваної вартості закупівлі в разі проведення торгів на закупівлю робіт і 3 % - у разі проведення торгів на закупівлю товарів чи послуг на умовах, визначених тендерною документацією (ч. 1 ст. 24 Закону України "Про публічні закупівлі").

Формою забезпечення тендерної пропозиції є безвідклична й безумовна банківська гарантія. Статті 560 - 569 Цивільного кодексу України регламентують правові засади гарантії.

Детальніше про практику повернення та неповернення забезпечення тендерної пропозиції та відміни торгів читайте у матеріалі ЮРИСТ&ЗАКОН за посиланням.

Щоб отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцініть увесь масштаб і переваги послуг, що надаються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини