Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто займеться пошуком зниклих в зоні АТО

Реклама

Уряд затвердив Порядок створення та діяльності пошукових груп. Рішення прийнято на виконання Закону "Про правовий статус осіб, зниклих безвісти".

Відповідну постанову № 802 було прийнято на урядовому засіданні 21 серпня.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/171114_vdomost-pro-zniklikh-bezvsti-vnesut-v-restr

Пошукові групи з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, утворюватимуться Комісією з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (Комісія), за погодженням з Нацполіцією, СБУ і Генеральним штабом Збройних Сил.

Пошукові групи працюватимуть у районі проведення АТО, районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ і на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях.

Якщо прийнято рішення утворити пошукову групу, Комісія визначить персональний склад такої групи та її керівника. Керівник групи надаватиме відомості для внесення їх до Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, відповідно до його структури:

- відомості про осіб, зниклих безвісти за особливих обставин; про невпізнані останки таких осіб та пов'язані з ними речі;

- інформацію, що дає змогу ідентифікувати особу, зниклу безвісти за особливих обставин (прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) особи, місце та дата її народження, сімейний стан, зареєстроване місце проживання/перебування, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення тощо).

Пошукова група:

- збиратиме відомості та/або дані про зниклу особу, що можуть сприяти визначенню її місцеперебування, ідентифікації невпізнаних останків, визначенню місця поховання або місцезнаходження останків померлої особи тощо;

- опитуватиме населення та вивчатиме місцевість у ймовірних місцях проведення пошукової роботи;

- обстежуватиме ймовірні місця необлікованих поховань померлих (загиблих), у тому числі з використанням спеціальних засобів виявлення предметів, сканування ґрунту чи іншого пошукового обладнання;

- систематизуватиме та узагальнюватиме інформацію про результати проведених пошукових робіт та вивезення (транспортування) тіл (останків) померлих (загиблих) осіб, а також результати їх ідентифікації.

Як раніше писала ЮРЛІГА, осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, внесуть до реєстру.

Про те, коли урядова постанова набере чинності, можна буде оперативно дізнатися із модуля "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Відчуйте всі переваги ІПС ЛІГА:ЗАКОН, скориставшись тестовим доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини