Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підтвердити повноваження на представництво в суді іноземної юрособи

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду при розгляді справи № 826/13396/18 роз'яснив, що апеляційний суд може закрити провадження після його відкриття, якщо скарга була подана або підписана особою, яка не має права її підписувати або не має адміністративної процесуальної дієздатності.

Відповідна постанова від 26 червня (з текстом якої можна ознайомитися у VERDICTUM) стосувалась вимог до підтвердження повноважень на представництво в суді іноземної юридичної особи.

Так, сторона у справі має право на звернення до суду із апеляційною скаргою через представника лише на підставі документу, що посвідчує його повноваження у визначеному законом порядку (довіреність має бути засвідчена посадовою особою, уповноваженою на це установчими документами).

Таким чином, адвокати - представники іноземної особи, на підтвердження своїх повноважень мають надати суду належним чином засвідчені документи:

- про державну реєстрацію компанії у відповідному реєстрі іноземної держави;

- про призначення особи, яка підписала довіреність на посаду та її перебування на цій посаді на момент видачі довіреності;

- про наявність у підписанта повноважень видавати довіреність на представництво прав та інтересів в адміністративних судах.

Як вже писала ЮРЛІГА, Велика Палата вирішить, як підтвердити право на представництво юридичних осіб у суді

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини