Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Копії ордера, засвідченої адвокатом, досить для підтвердження повноважень в суді - РАУ

Реклама

Повноваження адвоката можуть бути підтверджені копією ордеру, засвідченого самим адвокатом.

Відповідне рішення РАУ № 65 прийнято 26 червня 2019 року.

Так, РАУ не погодилась з КЦС ВС, який ухвалою від 29 травня 2019 року по справі № 202/5348/18 визначив, що можливості посвідчення відповідності оригіналу копії ордеру самостійно адвокатом положеннями ЦПК і Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» не передбачено.

РАУ зазначає, що обґрунтування в ухвалі ВС від 29 травня 2019 року прямо суперечить законодавству.

https://jurliga.ligazakon.net/news/187684_doverennost-ne-podtverzhdaet-status-advokata---sau

Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» передбачено, що адвокат має право посвідчувати копії документів у справах, які він веде, крім випадків, якщо законом установлено інший обов'язковий спосіб посвідчення копій документів.

Вищезазначений Закон також вказує, що до адвокатського запиту додаються посвідчені адвокатом копії свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ордера або доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги. Таким чином, право адвоката посвідчувати копії документів, у тому числі і ордеру, прямо передбачено Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

РАУ вважає, що відповідне рішення ВС по справі № 202/5348/18 є таким, що суперечить вимогам чинного законодавства та створює перешкоди здійсненню адвокатської діяльності.

Як вже писала ЮРЛІГА, на адвокатському іспиті можна користуватися тільки роздрукованими НПА.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини