Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На прохання Зеленського на сьогодні скликано позачергове засідання ВР

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186383_vr-mozhe-skasuvati-mazhoritarnu-sistemu--poniziti-prokhdniy-barr

Президент Володимир Зеленський звернувся до Голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання ВР у середу, 22 травня, та включити до порядку денного розгляд питань стосовно внесення змін до законів України:

- "Про вибори народних депутатів України";

- "Про публічні закупівлі".

https://jurliga.ligazakon.net/news/186391_zelenskiy-raspustil-parlament-i-naznachil-vybory-na-21-iyulya-prinyat-ukaz

У листі зазначається, що ці питання були визначені 21 травня під час консультацій Президента України з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій (депутатських груп) щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради восьмого скликання.

Крім того, Парубій  звернувся до Президента з проханням конкретизувати номери законопроектів, запропоновані для розгляду Верховною Радою.

Зокрема, 22 травня зареєстровано законопроект № 10317 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу".

У ч. 2 ст. 83 Конституції щодо позачергових сесій ВР зазначено, що позачергові сесії Верховної Ради, із зазначенням порядку денного, скликаються головою ВР на вимогу президента або на вимогу не менш як третини народних депутатів.

У ч.8 ст. 19 регламенту ВР відзначається, що у невідкладних випадках у період між пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради на вимогу осіб, які мають право вимагати скликання позачергової сесії, голова ВР не пізніш як у триденний строк скликає позачергове пленарне засідання.

Зокрема, до порядку денного такого засідання включаються лише питання, розгляд яких визначено у пропозиціях про скликання такого засідання.

Як вже писала ЮРЛІГА, Зеленський офіційно вступив на пост Президента та заявив про розпуск Парламенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини