Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Архітекторам без профільної вищої освіти анулюють сертифікати

3 травня 2018, 17:34
415
0
Автор:
Реклама

Кваліфікаційні сертифікати про право провадження діяльності з архітектурного та інженерно-будівельного проектування, технічного нагляду та експертизи у будівництві, видані особам, які не здобули вищу освіту (освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра, спеціаліста або магістра) за відповідним напрямом професійної атестації, вважаються анульованими.

Зміни внесено в Порядок проведення професійної атестації відповідальних виконавців окремих видів робіт (послуг), пов'язаних із створенням об'єктів архітектури.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 25 квітня 2018 року № 327, яка набула чинності 28 квітня 2018 року.

Вимога щодо анулювання поширюється на сертифікати, що були видані до набрання чинності Законом № 2020-VIII. Цим Законом встановлено, що виконавцем робіт зі створення об'єктів архітектури може бути тільки акредитована особа з вищою профільною освітою та досвідом роботи від 3 років. Раніше допускалося проходження акредитації особою без вищої освіти, але з досвідом роботи понад 10 років.

Також передбачено можливість анулювання таких сертифікатів у разі внесення іншим законом змін до кваліфікаційних вимог до осіб, що провадять архітектурну діяльність. Сертифікати вважатимуться анульованими через 6 місяців з дня набрання чинності таким законом. Відповідна інформація про анулювання сертифіката вноситься до реєстру атестованих осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини