Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На хабарі затриманий суддя Голосіївського райсуду

24 квітня 2018, 13:37
155
0
Автор:
Реклама

У Національному антикорупційному бюро України повідомили про викриття судді Голосіївського районного суду м. Києва у момент отримання ним частини неправомірної вигоди у розмірі 1 тис. дол. США. Також викритий посередник - колишній суддя цього ж суду.

Детективи провели операцію 23 квітня по матеріалах Служби безпеки України і під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суддя вимагав і отримав від посередника гроші за задоволення цивільного позову на користь позивача про відновлення його на роботі і виплаті компенсації у розмірі 1,5 млн грн. Оплата у розмірі 8 тис. дол. США передавалася судді трьома траншами. У момент передачі останньої частини суми, що вимагається, суддя і був спійманий "на гарячому".

Суддя і посередник затримані в порядку ст.208 Карного процесуального кодексу за підозрою в скоєнні злочину, кваліфікованого по ч. 3 ст. 368 Карного кодексу ("Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем"). Зараз вирішується питання про повідомлення їх про підозру.

Розслідування приведених фактів детективи НАБУ здійснюють з березня 2018 року.

Як повідомила "Судово-юридична газета", затримані суддя Андрій Новак і колишній суддя Олександр Билык.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини