Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжамериканський суд з прав людини виступив за легалізацію одностатевих шлюбів

11 січня 2018, 15:47
3362
0
Автор:
Реклама

Міжамериканський суд з прав людини прийняв рішення, у якому розтлумачив Американську Конвенцію про права людини як таку, що вимагає легалізації одностатевих шлюбів в державах-учасниках.

Про це написала на своїй сторінці в Facebook суддя ЄСПЛ від України Ганна Юдківська, яка вважає рішення фундаментальним.

Вона пояснила, що суд зобов'язав держави-учасники гарантувати доступ до усіх існуючих правових механізмів, включаючи право на шлюб, з тим щоб забезпечити захист усіх прав сімей, утворених одностатевими парами, без дискримінації. Враховуючи складність прийняття таких законів в країнах, де існує сильна опозиція одностатевого шлюбу, суд рекомендував урядам прийняти тимчасові укази до впровадження нового законодавства. Увагу було приділено еволюції концепції «сім'я» у сучасному світі.

Крім того, суд зазначив, що процедура зміни прізвища, зображень і гендерних / статевих маркерів в офіційних документах транссексуалів бажано має бути простою адміністративною (не судовою), швидкою, конфіденційною і безкоштовною.

Американська конвенція про права людини була прийнята членами Організації американських держав в листопаді 1969 року і набрала чинності 18 липня 1978 року. На сьогодні 25 американських держав ратифікували або приєдналися до Конвенції, у тому числі; Аргентина, Барбадос, Болівія, Домініканська Республіка, Коста-Ріка, Гана, Гондурас, Мексика, Нікарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Уругвай та Венесуела. Протидіють порушенням прав людини два органи: Міжамериканська комісія з прав людини і Міжамериканський суд з прав людини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини