Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони проінструктувало, як складати протоколи про військові админправонарушениях

26 червня 2015, 17:02
1904
0
Автор:
Реклама

Наказом від 19 травня 2015 роки № 222 Міноборони ствердило Інструкцію по оформленню протоколів про військові адміністративні правопорушення.

Документом встановлюється механізм складання командирами (начальниками) військових частин Збройних Сил протоколів і матеріалів про адміністративні правопорушення за порушення, передбачені главою 13-Б "Військові адміністративних правопорушеннях" КоАП.

Протокол про військовий админправонарушении складається командиром (начальником) військової частини у разі виявлення ним безпосередньо, отримання доповідей підпорядкованих посадовців або повідомлень інших осіб про виявлення фактів здійснення підпорядкованими військовослужбовцями військових адміністративних правопорушень.

Обличчю, відносно якого складається протокол, пропонується надати письмове пояснення і зауваження по суті досконалого правопорушення, які вносяться до протоколу і упевняються підписом вказаної особи. Пояснення і зауваження можуть додаватися до протоколу окремо, про що робиться запис в цьому протоколі.

Протокол про військове адміністративне правопорушення складається в 2-х екземпляраходин з яких під підпис вручається особі, яка притягується до адміністративної відповідальності.

До протоколу додаються матеріалищо підтверджують факт здійснення адміністративного правопорушення.

Складений протокол і інші матеріали, що підтверджують факт здійснення військового адміністративного правопорушення, впродовж 3 робочих днів формуються в справу. На наступний робочий день справа про адміністративне правопорушення разом з супровідним листом спрямовується в районний, районний в місті (міський, міськрайонний) суд по місцю здійснення адміністративного правопорушення.

При напрямі справи до суду необхідно враховувати норму ст. 38 КоАП, згідно якої стягнення у справах про админправонарушениях, підвідомчих суду, може бути накладено не пізніше чим через 3 місяці з дня здійснення правопорушення, а при правопорушенні, що триває, - не пізніше чим через 3 місяці з дня його виявлення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини