Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повноваження за твердженням правил спортивних змагань передадуть всеукраїнським федераціям

13 травня 2015, 17:10
415
0
Реклама

На засіданні Комітету ВР з питань сім'ї, молоді, спорту і туризму розглядався урядовий законопроект № 2658 про внесення змін до статті 40 Закону "Про фізичну культуру і спорт" відносно скорочення контролюючих функцій державних органів.

Передбачається, що спортивні змагання на території України проводитимуться за правиламиякі використовуються міжнародними спортивними федераціями по видах спорту, визнаних в Україні. Повноваження за твердженням правил пропонується передати всеукраїнським спортивним федераціям.

Згідно з проектом, виняткове право на переклад і тиражування цих правил на державній мові, їх офіційний коментар має всеукраїнська спортивна федераціяяка є членом міжнародної спортивної федерації.

У разі відсутності міжнародної спортивної федерації по виду спорту, визнаному в Україні, спортивні змагання на території України проводитимуться за правилами всеукраїнської спортивної федерації.

Розробником проекту виступило Минспорта, яке на сьогодні має повноваження затверджувати правила спортивних змагань. "Спрощення процедури затвердження правил спортивних змагань забезпечить невтручання державних органів в діяльність спортивних федерацій. Ухвалення цього законопроекту також забезпечить приведення нормативно-правових актів України у сфері фізичної культури і спорту у відповідність з міжнародними олімпійськими і європейськими стандартами і хартіями", - розповів Міністр спорту Ігор Жданов.

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини