Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самовільні будівлі можна узаконити до кінця 2015 року - Закон підписаний

30 січня 2015, 15:40
8739
1
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 92 - VIII "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" відносно прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт".

Згідно з документом до 31 грудня 2015 року подовжується можливість застосування механізму прийняття в експлуатацію об'єктів, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. Йдеться про індивідуальні житлові, садові, дачні будинки, господарські і присадибних будівлях і спорудах, громадських будівлях, будівлях і спорудженнях сільськогосподарського призначення I і II категорій складності.

Також встановлюється спрощений порядок проведення технічного обстеження будівельних конструкцій і інженерних мереж індивідуальних житлових будинків площею до 300 квадратних метрів і господарських будов площею до 100 квадратних метрів.

До осіб, які скористаються вказаним в документі механізмом прийняття в експлуатацію побудованих без дозволу об'єктів не застосовуватимуться штрафні санкції.

Госархстройинспекция вже розробляє порядок реализаци Закону, читайте детальніше: Закон про "будівельну амністію" запрацює навесні.

Щоб скористатися "будівельною амністією", необхідно буде зібрати такі документи:

- документ, що підтверджує право власності на земельну ділянку, на якій побудований об'єкт;

- звіт-обстеження технічного стану конструкцій споруди (замовляється громадянином у сертифікованого фахівця);

- технічний паспорт інвентаризації споруди.

Зібравши пакет документів, треба звернутися до місцевого департаменту або управління Госархстройинспекции. По результатах буде зареєстрована декларація про введення об'єкту в експлуатацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини