Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАСУ вказав на незаконність рішень ВККС, прийнятих після 11 квітня

23 грудня 2014, 16:02
852
0
Автор:
Реклама

ВАСУ, розглянувши справу № 800/467/14 по позову до ВККС, дійшов висновку, що засідання Комісії, проведені після набуття чинності Закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" в старому складі, повноваження якого були припинені Законом, є незаконними. Таким чином, незаконні і рішення, прийняті неповноважним складом ВККС потім 11 квітня 2014 року.

До ВККС був пред'явлений позов про визнання незаконним і відміні її рішення від 24 вересня 2014 року про відмову в наданні рекомендації для обрання суддею безстроково і зобов'язанні прийняти нове рішення про надання рекомендації для обрання безстроково суддею Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Враховуючи, що за станом 24 вересня 2014 року у ВККС були відсутні повноваження за поданням рекомендації про обрання на посаду судді безстроково або відмові в наданні такої рекомендації, колегія суддів ВАСУ дійшла висновку, що ВККС, провівши засідання в старому складі членів, повноваження яких були припинені Законом "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" і відмовивши позивачеві в наданні рекомендації для обрання безстроково суддею діяла не на основі, поза повноваженнями і способом, що суперечить Конституції і закону Україна.

Суд задовольнив позовні вимоги - рішення ВККС від 24 вересня 2014 року визнане незаконним і скасоване, ВККС зобов'язане розглянути заяву про надання позивачеві рекомендації для обрання суддею безстроково.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини